broadgauge-garment
10 maart 2016

Op 4 maart 2016 waren veel klanten op het Epos symposium. Zij kwamen af op het thema "Voorbij de middelmaat". De bouw staat namelijk voor twee grote uitdagingen:gebakjes

- Het realiseren van een epc nul - verplicht in 2020, maar uw klant wil het NU al...!
- Het aantoonbaar en blijvend verbeteren van de kwaliteit, met tegelijk meer maatwerk voor de klant - en dat zonder dat dit uw bedrijfsprocessen gaat frustreren en zonder dat de kosten de pan uit rijzen.

Op beide uitdagingen is ingegaan op het Epos symposium in twee parallelsessies met elk twee workshops. De sprekers en onderwerpen waren:

Logo HR Solar[Ronde 1 sessie 1] Zonne-energie Xtreme door dhr. John Pijnenburg van HR Solar (en evt. een co-referent). Het is u ongetwijfeld opgevallen: in de nieuwbouw worden de daken meer en meer volgelegd met zonnepanelen, en dat terwijl het gratis gebruik van het net als stroombuffer wellicht spoedig ten einde is (2020). Het wordt dus de kunst om zonne-energie zelf te bufferen en maatwerk in te zetten. Dit kan met collectoren. HR Solar maakt de best presterende zonnecollectoren van Nederland, meet zelf aan allerlei proefopstellingen en laat zien wat er zoal kan op thermisch gebied. Laat u uitdagen en verbazen.


Logo SKG Ikob[Ronde 1 sessie 2] Het energielabel-U en u - Dhr. Ard van de Meeberg, Auditor/projectleider SKG-Ikob. Zelf afkomstig uit het bedrijfsleven, weet dhr. Van de Meeberg maar al te goed dat kwaliteit méér inhoudt dan vinkjes zetten achter de eisen uit een protocol. Het gaat ook om visie, maatwerk organiseren en meer dan “middelmaat” durven zijn. Dhr. Van de Meeberg geeft u een update van de stand van zaken met o.a. het energielabel Utiliteit (Bestaande bouw en Nieuwbouw) als casus. Waar moet u al aan voldoen? En welke uitdagingen staan u nog te wachten?

 


Logo C2N[Ronde 2 workshop 1] Kwaliteit: meetbaar, maakbaar en reproduceerbaar - Dhr. Edwin van Eeckhoven, directeur C2N. C2N geeft advies over duurzaam vastgoed en is o.a. toetser van BREEAM ambities, wel het sterkste merk op dit gebied. Dhr. Van Eeckhoven zal u informeren over de (on)mogelijkheden van kwaliteitsinstrumenten en kan u de “helicopter view” geven m.b.t. échte duurzaamheid.

 


Logo Epos[Ronde 2 workshop 2] BENG en epc nul - Dhr. René de Bakker, directeur Epos E.P. Advies BV. Al 20 jaar geeft Epos u inzicht in epc-vraagstukken en controle op alle mogelijke besparingsmogelijkheden. Oude ambities leven op nu de bouw weer aantrekt, de klant will naar epc nul en loopt daarmee al vooruit op het beleid van de overheid, die alle nieuwbouw pas energieneutraal wil hebben in 2020. Gaat dit lukken? en zo ja: hoe?

 


Terug naar het nieuwsarchief.