broadgauge-garment
1 december 2020

Vandaag 1-12-2020 bestaat Epos 25 jaar!! Onnodig te zeggen dat er in die tijd wel héél erg veel is veranderd... In de goede oude tijd kregen we nog dikke enveloppen met tekeningen per post. Dit sloeg in een kort tijdsbestek om naar aangeleverde pdfs. En het eerste Normblad de NEN 5128 was 59 blz dik. Inmiddels gaan we met de NTA 8800 naar meer dan 1000 pagina’s met formules en tabellen. Ook was er nauwelijks controle; de controlerend ambtenaar keek vooral of het goede getalletje eruit kwam. Na de vergunning verdwenen de rapportages in onze beleving dan voorgoed in een la en werd er door aannemers en ontwikkelaars soms creatief ‘bijgestuurd‘. Inmiddels valt de oplevering van nieuwbouw onder een streng energielabel-regime. Na 31 december a.s. gaat dit ook voor de indiening gelden – een voorproefje op de Wet Kwaliteitsborging. Een architect die zelf z’n epc aanlevert kan dan niet meer...

gebakOp dit moment rekent Epos aan vakantiehuisjes, grote kantoorgebouwen, energietransities van woningen, maatwerkadviezen naar energielabel C, woongebouwen enz enz. Bij de energielabeltrajecten ben je soms net een detective: wie heeft het glas geplaatst en welk glas zit er nu eigenlijk in? Hoe tonen we aan welke dakisolatie er is gebruikt? Kortom we vervelen ons niet.

We danken alle klanten voor het in Epos gestelde vertrouwen en hopen ook de komende jaren de vertrouwde en beproefde kwaliteit te blijven leveren die u van ons gewend bent. NB. Normaal houden we bij een jubileum een symposium voor alle klanten maar dit hebben we om inmiddels welbekende redenen tot nader order uitgesteld. Hopelijk kan dit in 2021.


Terug naar het nieuwsarchief.